Tack ALLA inblandade:

Tack alla föreläsare, alla som på ett eller annat sätt engagerat sig i Karlskoga Business Week och Nobelgalan.

En härlig vecka med många möten och trevliga inslag..

Nedan ser ni vinnare motiveringar och prisutdelare i sin helhet.. Over & Out

 

Årets Brand Ambassador Arena Reklam

Arena Reklam har arbetat med varumärken i över 30 år. Dagligen hjälper vi kunder med produktmedia i olika former för att förstärka företagets profil, affärsidé och värdegrund. Bland många duktiga varumärkesambassadörer i Karlskoga, vill vi belöna någon som vi tycker vårdat sitt varumärke på ett föredömligt sätt, och därför  delar vi ut priset Årets Brand Ambassador.

Motivering
I en bransch baserad på prestation och resultat är det inte alltid lätt att stå stadigt. Ibland är det medvind och lätt att representera sitt varumärke, ibland blåser det snålare och kritiseras – men även då har dessa

stått upp för sina kärnvärden, levt sitt varumärke och orubbligt stått fast vid sin värdegrund. Ett varumärke, som byggts med stolthet, formats av eldsjälar, har satt inte bara sig själva – utan hela Karlskoga – på kartan.

Prisutdelare: Anders Johansson och Malin Hermansson  Vinnare: BIK KARLSKOGA

UF Personlighet Ung företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell förening som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap och företagsamhet genom det så kallade UF-företagandet. Numera arbetar vi även på grundskolan där vi tränar barnens entreprenöriella förmågor och förståelse för hur samhället är uppbyggt. Vi vill skapa mer företagsamma ungdomar så att de i sin tur blir mer anställningsbara men också för att fler unga ska starta eget. Vi utser Årets UF-personlighet för att vi vill uppmärksamma de som gör det lilla extra för UF i kommunen och för att vi vill att ungt entreprenörskap ska lyftas mer och oftare.

Motivering
Motivering, hur lyder motiveringen av årets vinnare? Årets UF-personlighet är en person som drivit ett UF-företag, och som sedan dess är en fantastisk ambassadör för vår verksamhet, bland annat genom att ofta lyfta betydelsen UF hade för att denne person sen också blev företagare. De personer som går vidare ut i näringslivet och är goda ambassadörer för oss är ett måste för att vi ska nå ut, och för att det vi vet och jobbar för också ska synas. Med en glöd och en entusiasm för sitt entreprenörskap och för UF vill vi idag lyfta och hylla..

Prisutdelare: Ida Thorell Vinnare: Amanda Broms

Innovatör-Innovation Inkubera
Inkubera jobbar med inkubation och acceleration för välmående och växande innovativa tillväxtföretag i Örebroregionen med de mest drivna människorna. Inkubera har de senaste 5 åren hjälpt till att utveckla över 40 innovationer som skapat närmare 100 nya jobb och en omsättning på nästan 100 miljoner kronor. Vi ser till att du tänker stort, få en smartare start och skalar upp snabbare.

Motivering
Karlskogas innovationspristagare är ett företag som visar prov på att vara kreativ, innovativ och ligger i framkant för att skapa nya produkter som är utöver det vanliga.
Genom deras ihärdiga arbete och entreprenörskap med grundprodukten som bas har företaget goda framtidsutsikter med ytterligare produkter som resulterar att kunden kan effektivisera och spara tid, pengar, miljön och förenklar hanteringen av att sköta sina växter i parker, trädgårdar, gravplatser och hem.
Prisutdelare PiaLilll Ring  Vinnare Emperi Försäljning AB / Lars & Åsa Ekman

Årets Tillväxtföretag Almi Mälardalen
På Almi Mälardalen möter vi entreprenörer varje dag. Många av dem blir framgångsrika, en del mycket framgångsrika.
Genom att utse årets Tillväxtföretag på Nobelgalan vill vi lyfta fram framgångsrika företag som kan vara en förebild för andra.
Företaget ska vara välskött och ha en god ekonomi, det ska en god tillväxt samt ha sitt säte i Karlskoga.

Motivering
Årets tillväxtföretag har under åren haft en mycket god lönsamhet och ända sedan starten varit synonymt med innovation, spetskompetens och framåtanda.
Kvalitet, miljömedvetenhet och nöjda kunder är nyckelord och även förklaringen till bolagets fantastiska utveckling.
Prisutdelare Mikael Fällman Vinnare Bäckmans Rör AB

Stolt Karlskoging Karlskoga Näringsliv & Turism
Karlskoga Näringsliv & Turism och Marknadsplats Karlskoga jobbar alltid med att förändra attityder, främja positiva samarbeten och helt enkelt se till att det bubblar i Karlskoga. Därför delar vi ut priset Årets Stolt Karlskoging som är en bekräftelse på att pristagaren ser till helheten och i alla lägen jobbar för Karlskogas bästa och är en god ambassadör.

Motivering
”Pristagaren är alltid positiv, nytänkande och öppen för samarbeten av alla dess former. En mycket viktig aktör för Karlskogas besöksnäring som visar vägen och som verkligen personifierar vad det innebär att vara en äkta stolt Karlskoging.”

Prisutdelare Martina Björck Vinnare Johan Nilsson Hotell Alfred Nobel.

Årets Alfred –  Karlskoga Kommun

Prisutdelare Tony Ring & Kalle Selander (Videolänk) Vinnare BALLS & Fotografen Saxin – Åsa & Tord

Årets Företagare Företagarna
Årets Företagare delas varje år ut av organisationen Företagarna och är ett av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Vinnaren här ikväll kommer att gå vidare till regionsfinalen på Örebro slott den 22 augusti och vinnaren därifrån går vidare till riksfinalen i blå hallen den 11 oktober

Motivering
Däckson i Karlskoga AB är ett stabilt företag som funnits på orten i många år och som utvecklats med tiden. De har lyft sin verksamhet och popularitet på orten genom att erbjuda däckhotell och på så sätt lockat nya ”däckbytarkunder” genom att lösa ett förvaringsproblem för många bilägare.

Prisutdelare Per Anders Ljung Vinnare Tony Olsson Peter Fredriksson Johan Övelius

 

Industripris Västra Bergslagens Industriförening
VBIF är Industriföreningen som för drygt ett år sedan bildades av Karlskogas 9 största industriföretag. Västra Bergslagens Industriförening arbetar med frågor inom strategisk kompetensförsörjning, innovation och utveckling, skolans utveckling samt företagsklimatet i Karlskoga kommun. Dessutom verkar föreningen för att Karlskoga som stad ska få en ökad attraktionskraft och tillväxt.

Motivering
Ahmed har som ansvarig utfört ett mångårigt engagerat arbete dels för att öka intresset för utbildning, men också framförallt bidra till att försörja industrin i regionen med utbildade CNC tekniker. Arbetet har i år krönts med framgång i form av ett allt ökande antal elever.

Ahmed är väl förtjänt av priset och en uppmuntran i ett område som verkar lite i skymundan och ligger väl i linje med vår önskan att öka attraktionskraften för industriarbete.

Prisutdelare Tomas Samuelsson Vinnare Ahmed Khaled

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndag 4 mars är det äntligen dags att krossa champagneflaskan mot fören på
Nobeltorget
Karlskoga Business Week.

Nobeltorget Karlskoga Business Week är en plattform vars syfte är att klappa oss själva på axeln, att förmedla och informera om allt positivt som händer och sker runt omkring oss dagligen i Karlskoga.
Att vi faktiskt har ett näringsliv av absolut världsklass och att vi inte ska glömma bort att berätta det.  För varandra, för utomstående  och kanske framförallt,  för oss själva.

Nobeltorget Karlskoga Business Week har ingen fast form och ingen ”ägare” som jobbar mot ett visst mål på ett visst sätt, det är vad vi, allihopa själva väljer att gör det till. Business week skapar möjligheten att höras, synas och samverka, hur det blir och utvecklas i verkligheten är upp till dig…och mig.

Nobeltorget Karlskoga Business Week hade inte varit möjligt att genomföra om det inte hade varit för våran huvudpartner Karlskoga Kommun, samt våra aktivitetspartners, det vill säga alla som fyller upp veckan med intressanta programpunkter och skapar möjligheten för oss alla att samverka, medverka och påverka..

Business week 2019 program och partners hittar du längre ner på sidan.

Varmt välkommen till en utmanande vecka med alla möjlighet till skryt, beröm och nya relationer.
Henrik Lindstedt VL. MöckelnFöretagen Karlskoga. 

observera att vi lanserar en beta version av programmet, från och med nu kommer det uppdateras löpande.

fredag 8 mars

18:00

BIK-SSK